top of page

FC Chotěboř U19 – SC Znojmo B 5:1(3:1)

Střelci: 2. Jakeš Tomáš, 40. Císař Matěj, 45. Jakeš Tomáš, 84. Fiedler Jiří, 87. Ledvinka Ondřej - 44. Štěpánek Filip


Sestava: Mašek – Málek, Císař, Gregor, Neubauer, Křivský, Jindra, Fiedler, Jakeš, Mrtka, Dymák


Náhradníci: Kruntorád, Ledvinka, Moldavčuk, Píbil, Voda


Do zápasu jsme vstoupili skvěle. Již ve 2.minutě Mrtka šikovně podržel ve vápně míč a následně ho posunul na Jakeše, který levkou otevřel skóre 1:0. Znojmo drželo více balón, ale jejich akce končili před naším vápnem. Ve 30. minutě Jakeš zahrál přímý kop na zadní tyč, kdy jen těsně minul míč Fiedler s Císařem. Ve 40.minutě si Jakeš kop zopakoval a na zadní tyčce si balón našel Císař 2:0. Ve 44. minutě se krásně uvolnil Štěpánek a nekompromisně z boku prostřelil Maška 2:1.


Hned ve 45. minutě předvedl Jakeš krásný slalom od půlící čáry, když obelstil tři hráče Znojma, následně čtvrtého a ve vápně zkušeně placírkou uklidil svoji střelu za záda brankáře Krištofa 3:1. V 53. minutě Jakeš zahrával přímý kop a jeho centr opět jen těsně minul před brankou Fiedler. V 68. minutě krásně uvolnil Dymák Mrtku, který se ocitl sám před brankářem, ale svoji střelu zakroutil mimo branku. V 72.minutě se dostali z pravé strany k nebezpečnější akci hosté, ale Mašek střelu vytáhl na roh. V 84. minutě z levé strany dostal pěknou nahrávku na střed vápna Fiedler a ten se nemýlil 4:1. V 86.minutě připravil šanci Voda Píbilovi, ale ten ve skluzu netrefil míč na zadní tyč. V 87. minutě Píbil dobře podržel balón na útočné polovině soupeře a po sérii nahrávek se svým důrazem skvěle prodral ve vápně k zakončení Ledvinka 5:1.


Vzhledem k předchozím a výsledkově nešťastným utkáním jsem za kluky moc rád, že tento zápas skvěle zvládli. Předvedli jsme kompaktní výkon, kdy jsme svého soupeře skoro nepustili do ohrožení naší branky. Jinak soupeř po technicko taktické stránce byl na solidní úrovni a vzhledem k věku podali myslím dobrý výkon, pouze mě u nich mrzí jeden fakt. Byl zde větší projev arogance vůči nám, jak v utkání, tak i mimo něj. Myslím, že alespoň základní pozdravení je základ lidské slušnosti v naší společnosti. Zažil jsem to u různých ligových týmů žáků a dorostu, kteří s tím žádný problém neměli, a naopak klub preferoval, že i tento aspekt je vizitkou klubu. A to do Znojma jezdím dost často a opravdu rád, tak doufám, že to byla jen nešťastná shoda náhod.

Trenér: Martin Jakeš

94 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page