top of page

FC Chotěboř "A" - Fotbalový Club Rapotice, z.s. 3:2 (0:1)

Aktualizováno: 22. 8. 2022

STŘELCI: 90. Somerauer Martin, 90. (+2) Somerauer Martin (pen.), 48. Dvořák Luboš - 35. Kučera Petr, 85. Laš Milan

Sestava: Gregor J., Dočekal L., Somerauer M., Gregor T., Tůma F., Chlad P., Dvořák L., Voborník J., Janda F., Bělovský O., Hanousek P.


Střídali: Klement V., Vrána D., Ptáček M., Polanský D., Bělovský M., Mrtka D.


Do utkání jsme vstoupili aktivněji než soupeř z Rapotic a v úvodních 25 minutách jsme vytvořili tlak na soupeře, ze kterého se vytvořila řada šancí. V 5 minutě si dobře naběhl na rohový kop Dvořák, ale bohužel nedokázal přesně zacílit. V 10. minutě se na lajně uvolnil Bělovský a namířil si to nejkratší cestou do vápna, jeho křížnou střelu však hostující gólman vyrazil. Do velké šance se dostal ještě v 27. minutě Dvořák, kterému na hranici velkého vápna přiťukl míč Voborník, ale z úhlu zamířil pouze nad branku. V druhé části prvního poločasu se hra více vyrovnala a osmělili se i hosté. Nejprve po nedůrazném odkopu domácích v 29. minutě využili mezeru v obraně a hostující hráč se dostal ke křížné střele ve vápně, kterou zlikvidoval J. Gregor. V 36. minutě se již skóre změnilo, když hosté rychle rozehráli standardní situaci po pravé straně a po centru Jarého na přední tyč uklidil míč do sítě Kučera 0:1. O dvě minuty později se do velké šance řítil Michal Šmarda trefil však jen vyběhnutého brankáře. Inkasovaná branka domácí donutila k větší aktivitě a do konce poločasu dvakrát zahrozili ze vzduchu, nejprve hlavičkoval Somerauer a krátce na to Dvořák opět však bez gólového efektu.


Do druhého poločasu došlo k jedné změně, když hřiště opustil Hanousek a místo něho přišel Vrána. Začátek 2. poločasu opět patřil Chotěboři, která byla aktivnější a zaslouženě srovnala. V 48. minutě se krásně uvolnil na levém křídle Chlad, který předložil krásnou přihrávku Jandovi na malé vápno. Místo zakončení ještě Janda posunul Dvořákovi, který z malého vápna nekompromisně srovnal 1:1. Po vyrovnávací brance tempo hry opadlo a hrál se opatrný a ne příliš líbivý fotbal se spoustou nepřesností a přerušení. V 65. minutě došlo k jednomu světlému momentu, když Bělovský krásně uvolnil Jandu, který šel sám na hostujícího gólmana. Na místo střeli nepochopitelně volil přihrávku do druhé vlny na Chlada, která ještě navíc postrádala patřičnou přesnost. V 75 minutě po odpískané hře na zemi obdržel 1. žlutou kartu za protesty Adamenko, a druhá žlutá karta a následně červená následovala o chvíli později za faul. Místo abychom se uklidnili a postupně zvyšovali tlak na soupeře, přišla řada zbytečných chyb a faulů. Po jednom z faulů a odvrácené hlavičce se dostal k odraženému míči křídelní hráč Rapotic a poslal krásný centr na hlavu kapitána Laše v 83. minutě - 1:2. Kluci naštěstí zápas nevypustili a tlačili se do útoku. V 90. minutě po krásném centru Vrány srovnal na 2:2 kapitán Somerauer. O 2 minuty později přišlo rozuzlení celého zápasu. Po křižném přenesení míče Vranou vyhrál hlavičkový souboj Somerauer a poslal do šance Dvořáka. Ten se střetl s hostujícím gólmanem a byla odpískána penalta. K penaltě se postavil domácí kapitán Somerauer a přízemní střelou k tyči vstřelil vítězný gól. Hostující brankář sice vystihl směr kopu, ale na míč nedosáhl.



Závěr utkání byl velmi vyhrocený odpískanou penaltou i otočením zápasu v poslední možnou chvíli. Jsem rád, že kluci se po obou obdržených brankách dokázali zvednout a do poslední chvíle chtěli vyhrát. Každopádně nám to odhalilo spoustu věcí, na kterých je nutné zapracovat a ve kterých je třeba se zlepšit. Nesmí se nám stávat, abychom soupeře dostávali do výhodných situací vinou naší nesoustředěností a zbytečných faulů. Dále se musíme zaměřit na koncovku, která nám celý zápas značně zkomplikovala.
144 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page