top of page

TJ Sokol Bedřichov - FC Chotěboř "mladší žáci" 2:6 (1:1)

9.kolo finálové skupiny Krajského poháru Mladších žáků.


Domácí nám od začátku hry dali jasně najevo, že dnešní zápas chtějí vyhrát. Hned od úvodního hvizdu pana rozhodčího jich bylo plné hřiště. Jejich úvodní tlak vygradoval v náš faul, který domácí potrestali střelou z přímého kopu a změnili skoré ve svůj prospěch 1:0. Po rozehrávce jsme se ovšem dostali do velké šance my, ale Ríša Kubát si vylámal zuby na domácím brankáři. Bedr nadále diktoval tempo hry. Svou kombinační a agresivní hrou, dělal našim obráncům velké problémy. Naši borci i díky skvělému brankáři, ale odolávali a stále se snažili pronikat do Bedřichovské obrany. Po jednom se samostatných průniků Ondry Benáka, přišel v 10´ od domácích faul před hranicí vápna. Sám Ondra si postavil míč a prudkou střelou, která byla ještě před domácím brankářem tečována, vyrovnal stav na 1:1. Do konce poločasu už se skóre neměnilo, ale šancí na změnu a to hlavně u domácích na to bylo dost. V této fázi hry nás podržel svým skvělým výkonem náš brankář. Nutno podotknout, že Bedr byl lepším týmem a poločasové skóre 1:1 pro nás bylo velice příznivé.


Celý první poločas nás soupeř trápil nejvíce svou rozehrávkou středem hřiště na kterou jsme nedokázali včas zareagovat a tím docházelo k přečíslení naší zálohy a obrany. V poločasové pauze jsme tento faktor s hráči rozebrali a pro druhý poločas udělali změny v rozestavení při jejich rozehrávce.

A přesně tato změna se ukázala na konci zápasu jako klíčová. Hned na úvod druhého poločasu jsme dvakrát pokryli soupeřovu rozehrávku a z rychlého protiútoku dvakrát skórovali. V rozmezí dvou minut na začátku druhého poločasu jsme otočili průběh zápasu a utekli soupeři o dvě branky. Nejprve se trefil prudkou střelou Zbyněk Čech a minutu na to se opět prosadil Ondra Benák. Domácí byli jako opaření. Tyto dva slepené góly jim sebraly vítr z plachet a naši borci teď byli na koni ve všech směrech. Utkání vygradovalo v 50 a 54 minutě a mělo společného jmenovatele, Míšu Ressla. Nejprve se prosadil svým samostatným průnikem po pravé straně přes celé hřiště a navýšil skóre na 1:4. Po druhé si po kombinaci se zálohou povodil domácího brankáře a zvýšil skóre na 1:5. Zkázu soupeřova týmu dokonal náš nejlepší střelec Matyáš Benák, který v 60 minutě navýšil skóre již na 1:6. Domácí už pouze korigovali celkový výsledek do podoby 2:6.


Druhý poločas se nám podařilo splnit vše co jsme si řekli o poločase v kabině a když už to nevyšlo, podržel nás Štěpán. Děkujeme soupeři za předvedenou a velice vysokou kvalitu jejich hry, která i naše borce nutila podat výborný výkon.

Tato výhra definitivně upevnila naše první místo v tabulce i přesto, že nás čeká příští týden domácí zápas v rámci posledního desátého kola kdy na domácím hřišti přivítáme soupeře z Pelhřimova.




63 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page