top of page

Náměšť nad Oslavou – FC Chotěboř "A" 0:1 (0:1)

Střelci: 18' Dvořák


Sestava: Ptáček, Vrána, Somerauer, Fiedler, Neuvirt, Chlad, Jakeš, Dvořák, Voborník, Tůma, Janda


Náhradníci: Klement, Vepřovský, Gregor, Bažout, Mrtka


Do zápasu jsme vstoupili aktivně a od úvodního hvizdu jsme vytvářeli tlak na soupeře. Ve 3. minutě se nám povedl útok po levém křídle, kdy si Janda vyměnil míč s Chladem a toho zastavil jeden ze soupeřových obránců ve vápně faulem a pískala se penalta. K té se postavil kapitán Somerauer, ale nařízený desetimetrový kop neproměnil. Díky aktivní hře na soupeřově polovině jsme si postupem času vytvářeli další šance a získali převahu. V 15. minutě poslal Dvořák míč do volného prostoru na pravé straně na nabíhajícího Vránu. Ten centrem na přední tyč našel Jandu, který však nedokázal zamířit přesně. O 2 minuty později se už skóre měnilo. Po autu sehraném na krátko se k centru dostal Tůma a našel prostor mezi domácími stopery, do kterého si naběhl Dvořák a hlavou usměrnil míč do sítě – 0:1. Domácí se v první půli dostávali do hry méně, ale ve 30. minutě zahrozili ze standardní situace. Domácí hráč vystřelil z 25 m a brankář Ptáček měl co dělat, aby jeho povedenou střelu vytáhl na břevno. Závěr poločasu patřil opět Chotěboři, kdy po rychlém přenesení hry z pravé strany na levou se do samostatného úniku řítil Chlad, ale sám se příliš vytlačil do strany a jeho křížnou střelu domácí brankář zlikvidoval.


Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kteří se hned od začátku snažili být hodně aktivní a rychle napadat rozehrávku Chotěboře. Ve 48. minutě přišel centr z levé strany mezi naše stopery. Domácí útočník však v jasné šanci branku netrefil. Postupem času se hra vyrovnala a vše podstatné se odehrávalo mezi vápny. Domácí se sice snažili rychle dostupovat Chotěbořské hráče, ale další vážnější šance už si nevytvořili. Díky tomu, že Náměšť musela více otevřít hru, dostali jsme se do dalších šancí. V 80. minutě hlavičkoval Fiedler po standardní situaci do břevna a v 85. se po dlouhém nákopu od stopera nejlépe zorientoval Mrtka a připravil dobrou pozici pro Klementa, který ale nedokázal křížnou střelou překonat domácího gólmana. Zbytek utkání jsme si pohlídali a odvážíme si z Náměště zasloužené 3 body.


První poločas jsme hráli dle našich představ a drželi převážnou část míč na svých kopačkách. Bohužel jsme neproměnili více našich šancí včetně opět neproměněné penalty. Ve druhém dějství se domácí snažili nakopávanými balóny dostat do nějakých šancí, ale nic vážného si tím nevypracovali. Bohužel my jsme své šance neproměnili a tak bereme hubenou , ale zaslouženou výhru.

Asistent trenéra: Miloš Moravec



58 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page