top of page

FK Ledeč nad Sázavou – FC Chotěboř dorost “B” 1:2 (0:1)

Aktualizováno: 3. 5. 2023

Střelci: 35´Fiedler, 85´Prokš


Sestava: Fiala Š., Fiedler J., Špitálník D., Hutař V., Mrkvička L. (C), Zvolánek Š., Ledvinka O., Nápravník J., Prokš P., Císař J., Freibauer R.


Náhradníci: Bažout A., Škvára P., Stejskal D., Moldavčuk F.


V pátek jsme zajížděli do Ledče nad Sázavou, kde jsme předehrávali víkendové kolo dorostu “B” v soutěži REALITY 11 - I. třída dorostu kraje Vysočina. Původní los byl v sobotu od 10h, kde nám kolidovalo další utkání divizní soutěže. Dohodli jsme se s Ledčí na jiném termínu, ten nám bohužel neschválil svaz, tak další možný termín byl v pátek podvečer. Stále bojujeme s velkými absencemi a nechtěli jsme moc zatěžovat kluky z U17 ani U19, kteří za pár hodin po zápase měli nastoupit k sobotnímu derby. S pomocí divizních kluků, kteří se dělili a nebo měli nastavený svůj čas a také s doplněním staršího žáka jsme udělali poměrně solidní sestavu.


Poprvé na jaře jsme nastoupili na trávě v soutěži. Hřiště v Ledči je pěkné a nebylo ani podmáčené, nato že pršelo celou cestu a dobu před zápasem. Ale bylo jako na klouzačce. Se zahajovacím hvizdem se lekl i déšť a přestalo. V prvním poločase se většina hry odehrávala ve středu hřiště, ale myslím, že jsme měli maličko více nebezpečnějších šancí. Ve 35. minutě jsme po faulu zahrávali přímý kop z cca 30m. Jirka Fiedler se ho ujal a takovou nenápadnou střelou v souhře s kluzkým terénem překvapil domácího brankáře mezi nohy. Do konce poločasu jsme stále byli trochu nebezpečnějším týmem, ale většinu akcí či zakončení zhatil klouzavý trávník.

Do druhého poločasu jsme udělali změny dle dohody s hráči a jejich trenéry ohledně časového vytížení. Soupeř nastoupil aktivněji a začátek poločasu jsme se bránili. Postupně jsme začali být také na balónu. Bohužel po 4 odrazech vždy na nohu soupeře se dostal až za naší obranu domácí hráč a vyrovnal skóre. V danou chvíli jsme začali bojovat zase více a dostávali se do šancí, měli jsme jich více, ale nedařilo se souhrou okolností dobře zakončit. V 85. minutě vybojoval balón Dominik Stejskal a vybídl ke skórování Petra Prokše a ten se nemýlil a dal nám vedení zpět. Soupeř vložil všechny síly k závěrečnému tlaku, ale výrazně neohrozil naší bránu, naopak se nám podařilo skórovat ještě v 90. minutě, ale z důvodu postavení hráče v ofsajdové pasti nebyla branka uznána.


Jsme moc rádi za 3 body, které jsme potřebovali a poprvé na trávě nebyli jednoduché. Věřím, že byli zasloužené, protože jsme byli lepším týmem. Budeme se snažit navázat na výkony v domácím zápase s Přibyslaví 7.5.23 od 13:30h, budeme se těšit na podporu.

Trenéři: Michal Moldavčuk a Lukáš Mrkvička



137 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page