top of page

FC Chotěboř muži "A" – zhodnocení podzimní části sezóny

Po úspěšné jarní části, kdy se po špatném podzimu hrálo o příslušnost v krajském přeboru, se základní cíl – záchrana – splnil. To sebou přineslo i poměrně značnou přestavbu hráčského kádru. Proto cílem pro sezónu 2022-2023 je konsolidace kádru a zapracování nových hráčů. Dále jejich rozvoj po herní, taktické a mentální stránce. Cílem by mělo být vytvoření širšího týmu a zastupitelnosti jednotlivých postů, tak abychom se mohli před našimi fanoušky prezentovat aktivní hrou směrem dopředu.


Z hlediska statistiky za podzimní část do utkání zasáhlo 30 hráčů, vstřelili jsme 20 branek a 23 obdrželi. V tabulce nám patří 9. místo se ziskem 19 bodů na druhé místo ztrácíme 8 bodů. Vzhledem k pasivní bilanci vstřelených a obdržených branek nejsme spokojeni s defenzivní ani ofenzivní činností mužstva. Obranná fáze doplácí na větší rotací hráčů a hledání optimálního složení. Mladí hráči navíc mnohokrát absolvují 2 plnohodnotné zápasy za víkend – za muže i v kategorii U19. Směrem dopředu doplácíme na neproměňování jasných gólových příležitostí a občas absenci klíčových hráčů.


Do sezóny jsme vstoupili výborně do 7. kola jsme nepoznali hořkost porážky. Nicméně se objevovaly výše zmíněné problémy. Díky špatné efektivitě v koncovce, jsme si zadělali na problémy. Ty v plné nahotě vypluli na povrch v domácím utkání s Ledčí nad Sázavou, kdy jsme si vypracovali celou řadu dobrých příležitostí ke vstřelení gólu, ale bohužel jsme je nedokázali využít a byli jsme potrestáni dvěma střelami z dálky, které skončili v naší síti. Od tohoto zápasu jsme si připsali pro změnu řadu proher, korunované porážkou se Slavojem Polná, kdy vítězný gól padl v 90. minutě po sérii hrubých chyb. Tuto sérii se nám podařilo ukončit až v zápase doma proti Nové Vsi. Během první části soutěže nás po herní stránce jasně přehrál pouze Pelhřimov a Kamenice, ve zbývajících zápasech to buď byli vyrovnané zápasy nebo jsme soupeře přehrávali.


Ze zápasů, které jsme odehráli bych vyzdvihl domácí zápas proti Nové Vsi, který splňoval kritéria a formu hry, kterou se chceme v budoucnu prezentovat. Rychlé přechody do útoku, držení míče, změna rytmu hry, vytváření řady gólových šancí a jejich úspěšné zakončování. Čeká nás ještě spousta práce, aby podobných zápasů bylo co nejvíce. Přes zimní období se zaměříme na zmírnění chyb v defenzívě a s hráči budeme hodně pracovat na řešení situací v poslední třetině hřiště a efektivního zakončování akcí. Díky kvalitě hráčů z kategorie U19 a jejich zkušeností z divizní soutěže budeme schopni tým kvalitně doplňovat.


Trenér: Martin Jakeš





143 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page