top of page

FC Chotěboř "A" – FK Maraton Pelhřimov 2:6 (0:3)

Střelci: 46. Chlad, 85. Hanousek - 15. Vacek, 24. Vopálenský, 39. Morava, 52. Poul (pen.), 79. Mazač, 90. Honzl


Sestava: Dobrovolný, Vrána, Somerauer, Fiedler, Neuvirt, Chlad, Jakeš, Voborník, Tůma, Janda, Dočekal


Náhradníci: Ptáček, Bažout, Mrtka, Hanousek, Polanský


Stejně jako v minulém zápase jsme se proti Pelhřimovu chtěli prezentovat aktivní hrou a v úvodu utkání se nám to i v celku dařilo. S postupujícím časem, jsme však Pelhřimovu přestali stačit, kazili jsme jednoduché nahrávky a vršili chybu za chybou. V 7. minutě jsme ztratili míč při rozehrávce a hosté se dostali do první zajímavé šance. Nepřesnou střelu z vápna jistil Dobrovolný. V 15. minutě se již skóre měnilo. Na dobře zahraný rohový kop si naskočil hostující Vacek a nikým neatakovaný usměrnil míč do sítě. – 0:1. Po této brance přebrali otěže zápasu hosté a postupem času si vytvářeli další šance. Ve 24. minutě se skóre měnilo znovu. Špatně odvrácený centr do vápna se dostal k osamocenému Vopálenskému, který přesnou střelou k tyči zvýšil na 0:2. Chotěbořští hráči se trochu oklepali a v 27. minutě po centru do pokutového území se ke střele dostal Tůma, ale nemířil přesně. Hráči Pelhřimova byli při chuti a ve 40. minutě přidali další branku. Kombinaci po pravé straně zakončil hostující hráč křížnou střelou, kterou brankář Dobrovolný pouze vyrazil a Morava uklidil míč do odkryté branky 0:3. V 45. minutě mohlo být ještě hůře, špatná zpětná nahrávka vedla k tomu, že hostující útočník se dostal do samostatného úniku. Jeho pokus však zlikvidoval Dobrovolný.


Do druhého poločasu jsme poslali hned 3 nové hráče a v prakticky hned se radovali z branky. Chybu hostující obrany využil Chlad a se štěstím dostal míč do sítě. Vypadalo to, že by nám takto rychle vstřelený gól mohl pomoci, ale opět jsme se nevyvarovali zbytečných chyb. V 51. minutě zastavil postupný útok hostí v pokutovém území Voborník faulem a pískala se penalta. K té se postavil Paul a obloučkem přidal čtvrtý gól hostí. Od té doby to ze strany Chotěboře bylo spíš trápení. Hosté dobře kombinovali a připravovali si další šance. Naši hráči se nedokázali vyrovnat rychlosti a kombinaci soupeře a vršili jednu chybu za druhou. Ale i přes to se pár povedených akcí našlo. V 59. minutě po kombinaci na levé straně vybídl do zakončení Chlad Hanouska, ale ten nedokázal usměrnit míč do odkryté branky. V 70. minutě se hostům povedlo rychle přenést hru z leva doprava na volného krajního hráče, který v dobré šanci nezamířil přesně. V 75. minutě hosté rozehráli na krátko standardní situaci a tvrdou střelu z vápna zlikvidoval Dobrovolný. V 79. minutě vedli hosté útok středem hřiště, který Chotěbořští hráči nedokázali zastavit a Mazač se dostal přes dva bránící hráče do šestnáctky a přehodil domácího gólmana. V 85. minutě zmírnil debakl Hanousek, který se uvolnil na hranici pokutového území a střelou z otočky přesně k tyči snížil na 2:5. Poslední slovo měli opět hosté. V 90. minutě zahrávali rohový kop, na který si naběhl hostující stoper a hlavičkoval zcela sám, jeho pokus však zlikvidoval Dobrovolný. Na následnou dorážku Honzla už byl však krátký 2:6.


Utkání se nám hrubě nepovedlo udělali jsme celou řadu individuálních chyb, jednotlivé řady mezi sebou špatně spolupracovali a nehráli kompaktně. Pelhřimov byl celé utkání lepším týmem a zaslouženě vyhrál.

Chtěli jsme zkusit hrát otevřenější partii, ale soupeř nás předčil ve všech aspektech hry a zaslouženě bere výhru.

Asistent trenéra: Miloš Moravec



93 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page